Tijdens een stedentrip is shoppen vaak een van de favoriete bezigheden om te doen. Lekker winkeltjes en kleine boutiquejes afstruinen naar unieke kledingstukken. Voor deze activiteit dient Bologna zich ook goed aan. Maar waar moet je voor shoppen Bologna zijn?

Winkelstraten Bologna

shoppen bologna

De arken in Via Dell’ Indipendenza

De grootste en bekendste winkelstraat in Bologna is de Via Dell’ Indipendenza. Deze straat bevat de grote mainstream winkels die je in iedere stad vind. Dus hier kun je jezelf makkelijk een middagje vermaken door winkel in winkel uit te gaan. En mocht het warm zijn die dag, dan kun je lekker in de schaduw lopen onder de arken die bij deze straat gelegen zijn.

goedkope vliegtickets bologna

Maar ook voor de luxe shopper is er in Bologna genoeg te vinden. Je kunt dan het beste gaan naar Via Rizzoli, Via D’Aeglio, Via Farini en Via Castiglione beter bekend als het modevierkant van Bologna. In deze vier straten kun je een mooi pak op maat laten maken, luxe horloges en tassen en andere designer outfits vinden.

Markten Bologna

Op La Piazzale, het grote plein dat officieel Piazza VIII Agosto heet, vind je op vrijdag en zaterdag (van 9.00 tot 17.00 uur) een grote markt met kleding, schoenen en huishoudelijke artikelen.

Verder is er nog de Mercato delle Eerbe. Dit is een grote, overdekte markt met een keur aan vers fruit, groente van het seizoen en andere delicatessen. Deze markt wordt van maandag tot en met zaterdag gehouden aan de Via Ugo Bassi 2, tussen 7.00 en 13.00 uur.

Elk tweede weekend van de maand wordt er in en om de Via Santo Stefano een grote antiekmarkt gehouden.

Shoppingmall / winkelcentra Bologna

Wil je liever overdekt shoppen Bologna dan is er ook ondere andere nog de Galleria Cavour. Dit winkelcentrum in het centrum van Bologna herbergt grote namen als Armani, Louis Vitton en dergelijke.

Net buiten het centrum vind je de Parco Commerciale Meraville. In deze grootte shoppingmall vind je onder andere de Mediamarkt, Decathlon en enkele meubelwinkels.

Andere bezienswaardigheden

Deel deze pagina...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin